Хари

Принц Хари с шокиращо признание: Никой от нас не иска трона!

Никой от кралската фамилия не желае трона, шокиращо разкри 32-годишният принц Хари, който е 5-ят наследник на британската корона в интервю за „Daily Mail“.

По думите му нито баща му, престолонаследникът принц Чарлз, нито по-големият му брат Уилям желаят да седнат в кралския трон

Говорейки в интервюто за монархията, той попита: „Има ли някой в кралската фамилия, който би искал да бъде крал или кралица? Не мисля, че има, но ние ще изпълняваме нашите задължения в точното време“.

Хари никога не е криел нежеланието си за „най-високопоставената длъжност“. Сега очевидно става ясно, че и никой от фамилията не желае това, коментира изданието.

Модернизиране на монархията

Според Хари монархията е служила за доброто на нацията и баба му, кралица Елизабет Втора, е постигала много положителни неща през 60 години на трона. „Но ние не искаме да вървим по нейния път. Ние участваме в модернизирането на монархията. Правим това не заради нас, а заради по-доброто бъдеще на хората. Кралицата беше фантастична, оставяйки ни да си направим избора. Тя ни каза да следваме своя път“, посочи принц Хари.

В същото време той разкритикува решението на фамилията да върви след ковчега на майки си по време на погребението на Даяна през 1997 г., при което процесията мина през централната част на Лондон. Тогава той бе на 12 години. „Едно дете не трябва да бъде карано да прави това“, убеден е Хари.

- реклама -