Хари

Принц Хари разговаря с баща си и брат си

Британският принц Хари е разговарял с брат си принц Уилям и баща си принц Чарлз след скандалното интервю с Опра Уинфри, съобщи CBS News.

Според телевизионната водеща на CBS Гейл Кинг, принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са й споделили през уикенда, че разговорите, които са провели с отделни членове на кралското семейство не са били „продуктивни”. Двамата са заявили, че са предизвикали диалог в кралското семейство. Водещата каза още, че кралското семейство все още не е общувало със самата Меган Маркъл.

В интервю с известната американска телевизионна водеща Опра Уинфри вече бившите херцог и херцогиня на Съсекс направиха няколко сензационни изявления, които накърниха кралското семейство и имиджа на британската монархия. По-специално, Маркъл каза, че един от роднините на съпруга й (Уинфри по-късно поясни, че те не са нито Елизабет II, нито принц Филип) е изразил притеснения относно цвета на кожата на нероденото й дете и че самата тя е имала мисли за самоубийство, но й е била отказана професионална помощ. Тя каза още, че е обидена от съпругата на по-големия брат на Хари – херцогинята на Кеймбридж Кейт.

Британското кралско семейство, два дни след излъчването на интервюто в САЩ, заяви, че се отнася сериозно към думите на принц Хари и Меган Маркъл за расизма, отбелязвайки, че „някои спомени може да са объркани“. Бъкингамският дворец обеща да разреши всички визирани проблеми, и особено расовия, в семеен кръг.

- реклама -