Принц Хари и Меган празнуват годишнина от сватбата си

На 19 май се навършват две години от приказната сватба на бившите херцози на Съсекс. Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха във вярност в параклиса „Сейнт Джордж“ на замъка Уиндзор на 19 май 2018 година. Двамата се ожениха, спазвайки традициите на Англиканската църква.

На сватбата бяха поканени 600 души, а 2640 души имаха възможността да наблюдават пристигането на булката и младоженеца в Уиндзор. Над 100 000 души са бяха събрали по улиците, за да видят кралската двойка.

Година по-късно двойката вече се радваше на първородния си син Арчи, който се роди на 6 май 2019. Младото кралско семейство имаше интензивен график, наситен с множество пътувания и събития.

Двамата се запознават през 2016 година и любовта им пламва веднага, през ноември 2017 година се сгодяват, а от 19 май 2018 година вече са съпрузи. За изненада на много хора разведеното момиче със смесена кръв бе прието много топло от кралското семейство, включително и от кралица Елизабет Втора.

Още с първите си публични появи заедно двамата спечелиха сърцата на британците.

Британският принц и американската актриса много бързо се превърнаха в една от най-коментираните двойки в света.

Но, през януари тази година 35-годишният Хари и 38-годишната Меган обявиха, че се отказват от кралските си привилегии, а скоро след това се преместиха да живеят в Съединените щати. Така от любимци на кралските поданици, двамата се превърнаха в едни от най-критикуваните хора на планетата. Британците не могат да простят на Хари, че се е отказал от вековните традиции на монархическото семейство, а на Меган, че го е подтикнала към тази стъпка.

Двойката непрестанно се оплакваше, че са обект на негативни статии от страна на британската преса и дори поведоха съдебни битки срещу нея. Това е и една от причините да решат да се оттеглят от публичния живот.

- реклама -