Принц Хари и Меган Маркъл канят 2400 души за сватбата си

Британският принц Хари и неговата годеница Меган Маркъл са поканили 2 640 членове на обществото в замъка Уиндзор заради сватбата им през май.

Принцът и американската актриса „искат сватбеният ден да бъде оформен така, че членовете на обществеността да могат да се чувстват част от тържествата“, каза говорител на кралското семейство.

Групата ще бъде поканена да наблюдава пристиганията на булката, младоженеца и гостите им в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, резиденция на кралица Елизабет II, разположен западно от Лондон.

Те също така ще могат да наблюдават кралската двойка отпътува с карета.

Сред поканените са 1 200 души от цяла Великобритания, избрани да представляват широк кръг от среди и възрасти, включително млади хора, които „показват силно лидерство“ и работят за своите общности.

Освен това ще има двеста гости от благотворителни организации и организации, свързани с младоженците, 100 деца от местни училища, 610 членове на общността от крепостта и 530 служители на кралските особи.

Хари и Мегън вече обявиха, че след сватбата си на 19 май ще направят кратка обиколка с карета в град Уиндзор, за да „споделят тържеството си с обществеността“.

След това ще има прием в зала „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор, а бащата на Хари – принц Чарлс, наследник на трона, ще бъде домакин на частно парти вечерта.

- реклама -