Принц Хари и Ед Шийрън заедно в кампания за психичното здраве

Принц Хари пусна видео в Инстаграм, в което той посреща известния британски певец Ед Шийрън в Айви Котидж. Още тогава стана ясно, че двамата ще обединят сили в името на психичното здраве, чийто Световен ден отбелязваме днес.

Във видеото двамата червенокоси младежи обсъждат колко е важно да се говори за менталното здраве.

Ед Шийрън предлага да напишат песен за това как хората с червена или рижа коса, като тях двамата, постоянно отнасят подигравки от останалите, но херцогът на Съсекс му опонира, казвайки, че може би не е разбрал правилно за какво става дума, а именно – за Световния ден за психично здраве. След което певецът изтрива предложението си за „кампанията“ „Gingers Unite“ от своя лап топ, която според него е имала за цел да се обедини с принц Хари за промяна на общественото мнение спрямо рижавите хора.

„Според мен това е тема, която не се обсъжда достатъчно“, казва Хари.

Хари изяснява, че не това е била целта му да се свърже с Шийрън, а за да се обединят в предизвикване на повече внимание към менталното здраве на хората.

Видеото завършва с призив на двамата червенокоси младежи към хората да се свържат с близките и със семействата си на този ден. Прави впечатление, че те са облечени и в дрехи с еднакъв цвят. Ед Шийрън е с бяла тениска, върху която носи сива риза, а принц Хари е със сива поло тениска.

Принц Хари, съпругата му Меган Маркъл, брат му принц Уилям и неговата съприга Кейт Мидълтън се включиха в кампанията Every Mind Matters, която има за цел да помогне на хората да се борят с психическите си проблеми.

- реклама -