Принц Чарлз: „Исках да избягам от сватбата си!“

Сензационната автобиография на принц Чарлз ще бъде пусната в продажба в началото на ноември

Тази година принц Чарлз – наследникът на британския престол – навършва 70 години. Най-големият син на Нейно величество е известен на целия свят не толкова със статута си на престолонаследник, колкото с нещастния си брак с лейди Ди. В чест на юбилея си кралският син реши да пусне най-откровената си автобиография. В нея той честно разказва за своите преживявания и чувства. Новото сензационно издание се състои от серия интервюта с Чарлз на Робърт Джобсън и ще бъде пуснато в продажба точно преди рождения ден на принца – 4 ноември. Придворният писател от десетилетия събира най-ценната информация от престолонаследника и кралския двор, която сега се превръща в голяма книга. Да отбележим, че автобиографията на принцеса Даяна някога предизвика много шум – на страниците на мемоарите си най-обсъжданата кралска особа във Великобритания разказа за нещастния си брак, за депресиращата атмосфера на Бъкингамския дворец и за изневерите на Чарлз с Камила Паркър-Боулс.

Открехваме завесата с някои факти от най-очакваната кралска автобиографична книга, която обещава да направи световен фурор.

1. Подробности за годежа и брака с принцеса Даяна

„Исках да избягам от сватбата си, осъзнавайки ужаса на нейната перспектива.“

В новата книга вниманието на феновете на кралското семейство за пръв път ще бъде фокусирано върху чувствата на принц Чарлз. Престолонаследникът споделя страховете си и това, че бракът му се е превърнал в най-нещастното събитие в живота му. Между другото, в медиите Чарлз често е представян като противоположност на ангелския образ на Лейди Ди, която все още вълнува умовете на почитателите си по целия свят. Сега кралският биограф предлага трагедията на една семейна двойка да бъде разгледана от нов и по-обективен ъгъл.

 

2. Депресията на принц Хари преди сватбата с Меган Маркъл

Принц Чарлз описва състоянието на по-малкия си син, когато преди сватбата с Меган Маркъл вниманието на световните медии беше насочено към двойката, оказвайки натиск върху психиката им и създавайки силно напрежение.

3. Проблеми в отношенията със синовете

Един факт, който притеснява не само Чарлз, но и феновете на кралското семейство, е липсата на бащата на Уилям и Хари във филма за принцеса Даяна. По думите на принца на Уелс синовете му не искали да го поканят да участва в документалния филм за майка им, което много го наранило.

4. Мисли за влиянието на Америка върху общественото здраве в Обединеното кралство

Освен че говори за личния си живот и семейните проблеми, принцът споделя загрижеността си за влошаващото се здраве на своя народ. Според Чарлз огромно влияние за това имат хранителните корпорации в САЩ, които се специализират в използването на генномодифицирани храни.