Чарлз

Принц Чарлз и Камила – една трагична любов с щастлив край

Някой ден тя ще бъде новата Кралица на Великобритания. Камила – съпругата на престолонаследника принц Чарлс е дългогодишна негова любовница, заради която покойната принцеса Даяна се развежда с бъдещия Крал.

Любовта на Чарлз му коства много – губи брака и семейството си, навлича си гнева на британците и майка си Елизабет, стига се дори до притискане да се оттегли от престола. Въпреки това, най-големия син на Кралицата не се отказва от жената, която обича.

Как започва всичко?

Чарлз забелязва за пръв път Камила на турнир по поло в началото на 70-те. Не след дълго двамата започват да се срещат, но когато година по-късно принца се присъединява към Кралски военноморски сили двамата прекратяват връзката си. Кралските биографи са споменавали, че по това време Камила е определяна от двореца като „неблагонадежден партньор за престолонаследника.

Не след дълго тя се жени за Андрю Паркър Боулс, който в миналото е имал отношения с най-малката сестра на Чарлз – принцеса Ан. Двойката има две деца.

От друга страна в края на 70-те Чарлс среща Лейди Даяна Спенсър, която тогава е на 16 години. Четири години по-късно принца й предлага брак и двамата се женят. По това време принца и Камила са възобновили любовта си и се срещат тайно.

Успяват да държат връзката си в тайна близо 6 години, когато към пресата изтичат записи на телефонни разговори между двамата и целия свят научава за любовната афера, която става известна като „Камилагейт“. Няколко месеца по-късно от британския двор официално признават за проблеми в брака на Чарлз и Даяна, а през декември 1992-ра става ясно, че двамата са разделени.

Принцът признава в телевизионно интервю, че има извънбрачна връзка, назовавайки Камила като своя любовница. Даяна прави същото, като тогава заявява прословутата си реплика – „В брака ни беше пренаселено, защото бяхме трима“.

Следват два развода, а когато през 97-ма любимата на Великобритания принцеса загива в катастрофа в Париж, гневът се стоварва върху Чарлз и неговата любовница. Всички ги винят, че давайки свобода на любовта си, двамата са тласнали Даяна към обятията на други мъже, при които е търсила утеха. Камила се скрива и избягва публичните изяви, за да не концентрира излишно фокуса върху връзката си с овдовелия принц.

Кралицата дълго време отказва да приеме Камила

В историята на британската Корона не е прецедент някой да абдикира от престола в името на любовта. По-скоро прецедент може да бъде наречено това, което се случва с Чарлз и Камила на фона на консервативното отношение на църквата и двореца към разводите и повторните бракове.

Елизабет II-ра категорично отказва да приеме връзката на сина си с жена, която е развалила не само неговия, но и своя брак и чиито съпруг все още е жив. Кралицата близо 10 години не се появявала на публични места, на които присъства бъдещата й снаха. Когато през 2003-та Чарлз и Камила заживяват заедно в двореца Кларънс Хаус, двамата вече имат близо 23-годишна афера.

Женят се през 2005-та само на гражданска церемония, на която Кралицата не присъства. Тя обаче се присъединява към останалата част от семейството за последвалата църковна молитва и така де факто дава благословията си на влюбените. Отвъд демонизацията покрай смъртта на Даяна, Камила се оказва добра и симпатична жена, която с лекота печели симпатиите дори на принцовете Уилям и Хари, които са шафери на сватбата.

Получава титлата херцогиня на Корнуол като сватбен подарък от Кралицата

Като съпруга на Чарлз, който е принц на Уелс, Камила де юре е Уелската принцеса. Тъй като обаче тази титла се свърза предимно с покойната Лейди Даяна, бъдещата кралица предпочела да не я използва.

Днес херцогинята на Корнуол се ползва с благоразположението не само на Кралицата, но и на самите британци, които във времето й простиха, че стана причина за развода на принца и Даяна. Камила е изключително близка с Хари, Уилям и Кейт, които от своя страна поддържат отношения с нейните две дъщери.

Близки до кралската фамилия разкриват, че Чарлз и Камила най-сетне са намерили покой в любовта след десетилетия на криене и скандали. Двамата били изключително щастливи и твърдяли, че това е истинската любов.

Любовта, която успя да победи всичко.

 

- реклама -