принц Андрю Джефри Епщайн скандал педофилия

Принц Андрю „ужасен“ от твърденията за педофилия, свързани с Джефри Епщайн

Принц Андрю заяви, че е „ужасен“ от обвиненията в сексуални злоупотреби с малолетни, свързани със скандала около Джефри Епщайн.

Това предава BBC.

Изявлението му идва след като „Daily Mail“ вчера публикува кадри, за които се твърди, че показват херцога на Йорк в имението на финансиста в Манхатън през 2010 г.

66-годишният Епщайн се самоуби в затвора, докато очакваше федерален съдебен процес за трафик на жени.

В миналото той е бил близък освен с принц Андрю и президента Доналд Тръмп и бившия президент Бил Клинтън.

В изявление на Бъкингамския дворец се казва: „Херцогът на Йорк е ужасен от последните съобщения за предполагаемите престъпления на Джефри Епщайн.

„Негово кралско височество осъжса експлоатацията на всяко човешко същество и предположението, което той категорично отрича, че е участвал или насърчил подобно поведение, е отвратително“.

Епщайн пледира невинен по обвиненията, но беше задържан миналия месец без право на гаранция.

Той беше обвинен, че е платил на момичета под 18 години да извършват сексуални услуги в именията му в Манхатън и Флорида между 2002 и 2005 г.

Епщайн избягна федералните обвинения през 2008 г.след като сключи спорна сделка.

Принц Андрю е сниман с Епщайн в Сентръл парк в Ню Йорк през 2010 г. и приятелството му с Епщайн му навлече критики по това време.

Принц Андрю напусна позицията си на търговско аташе на Великобритания в САЩ през 2011 г.

По-рано Бъкингамският дворец отрече твърденията, че херцогът е намесен в оргии с жени в дома на Епщайн.

В документите по делото има обвинение от Йохана Шьоберг, че принц Андрю е докосвал гърдите й, докато седели на дивана в апартамента на Епщайн в Манхатън през 2001 г.

Снимка: Daily Mail

Според съдебните досиета друга от обвинителките на Епщайн – Вирджиния Робъртс, твърди, че е била принудена да прави секс с принца три пъти – в Лондон, Ню Йорк и на частен карибски остров, собственост на Епщайн – между 1999 и 2002 г., когато тя е била непълнолетна според американското законодателство.

Но Бъкингамският дворец обяви твърденията като „неверни и без основание“. В изявление от двореца се казва: „Всяко предположение за непристойност с непълнолетни“ е „категорично невярно“.

- реклама -