Свръхдоза болкоуспокояващи е причината за смъртта на Принс

„Минеаполис стар Трибюн“ се позовава на източник от разследването, според когото музикалната легенда Принс е приел смъртоносна доза опиоидни болкоуспокояващи лекарства.

В официалното становище на медицинския институт, извършил аутопсията, се посочва, че певецът е взел свръхдоза „Фентанил“ (Fentanyl). Това е мощен обезболяващ медикамент опиат, известен отдавна на медиците.

Многобройни свидетелства насочваха към тази хипотеза още от първите часове след смъртта на артиста на 21 април, припомня АФП.

Фентанилът е опиоиден аналгетик и синтетично морфиноподобно съединение. Той е 100 пъти по-силен аналгетичен ефект от морфина, а действието му е краткотрайно действие – около 30 минути. Ефектът настъпва около 2 – 3 минути след приложението му.

Принс Роджърс Нелсън, почина на 21 април на възраст от 57 години. Той беше открит в безсъзнание в един от асансьорите на своето имение „Пейсли парк“ в щата Минесота. Въпреки оказаната му първа помощ, той е обявен за мъртъв минути по-късно. Ден по-късно е извърше аутопсия на тялото, но до този момент официално не е обявена причината за смъртта.

4785622

Според адвокати на близките на легендата преди смъртта си той е бил пристрастен към лекарството „Percocet“. Ден преди да почине, в дома му е бил извикан експерт по пристрастявания към медикаменти, който е трябвало да подложи звездата на лечение.

В момента продължава разследването за това кой е предписал болкоуспокояващите на Принс и от къде той се е сдобивал с тях.

 

- реклама -