Ереван полицейски участък опозиция

Приключи заложническата драма в Ереван

Въоръжената група, завзела полицейска част в Ереван, се предаде

Според арменските власти „антитерористичната операция в Ереван е завършена“. Няма нови жертви.

Специалните части „със своите последователни и съгласувани действия принудиха членовете на въоръжената група да сложат оръжие и да се предадат на властите“, съобщи арменската Служба за национална сигурност за акцията, проведена на 30 и 31 юли.

„Задържани са 20 террористи, територията на полка на патрулно-постовата служба на ереванската полиция е напълно освободена“, потвърдиха от ведомството.

Варужан Аветисян – един от похитителите направи изявление, използвайки комуникационните ресурси на полицейското управление.

„Ще прекратим съпротивата, сменяме борбата в статус на военнопленници. Това беше много тежко решение. Възприемайте това като позитивна стъпка. Ние ще продължим борбата, следвайте нашите призиви и обръщения от затвора“, обяви Аветисян.
„Изпълнихме мисията си за началото на метежа“,смята членът на въоръжената група. „Искаше ни се да дадем искрата на всенародното движение. Ще бъде хубаво ако процесите тръгнат по-бързо, мобилизацията би била по-интензивна, за да достигнем обща победа“, каза той.
- реклама -