При мащабна операция на български и холандски полицаи задържаха трафиканти на хора-ВИДЕО, СНИМКИ

Трима души са задържани за трафик на хора след разследване на съвместен екип от ГДБОП и полицаи от Холандия, съобщиха от МВР.

Международна специализирана полицейска операция за неутрализиране на престъпна група, съпричастна към трафик на хора за сексуална експлоатация е осъществена паралелно в България и Холандия.

161007_bop_sl_htr_2Операция на територията на Сливен и Ямбол

В рамките на съвместния екип за разследване, в България операцията е проведена от служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен и Ямбол.

Задържани са Б.П. и М.Д. При проведените процесуално – следствени действия, в жилищата и автомобилите, ползвани от тях, са намерени и иззети многобройни вещи и предмети, свързани с доказването на престъпната дейност на извършителите.

161007_bop_sl_htr_8На територията на Холандия е задържан и друг член на групата – обект на разследване, проведени са разпити на свидетели.

161007_bop_sl_htr_3На територията на България предстоят разпити на свидетели, чиито показания са от значение за воденото разследване.

На единия от задържаните, за когото е имало издадена Европейска заповед за арест от Холандия, е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. На втория е повдигнато обвинение за пране на пари и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

161007_bop_sl_htr_6По случая в България се води следствено дело от Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – Сливен. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

- реклама -