FN: При 30 градуса в София метрото при Красно село напредва-още малко остава-ФОТОРЕПОРТАЖ

Метростанция „Красно село“ почти е готова. Кипят последни довършителни работи и разкрасяване на перона, слагане на настилка и облицовка.

Асансьорите също се монтирани.

Тече и довършването на инфраструктурата над метростанцията.

Изграждането на естакадата на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Гоце Делчев“ е на финалната права.

Чрез изграждането на естакадата ще се облекчи натовареният трафик около пазара „Красно село“, като колите, които се движат по бул „Гоце Делчев“ и ул.„Житница“, ще минават под „Цар Борис III“ без светофар и безконфликтно.

Лятото ще бъдат отворени локалните платна на бул. „Цар Борис III“ и така ще има достъп от бул „Гоце Делчев“ и ул. „Житница“ до бул. „Цар Борис III“.

До края на година ще бъде готова и пусната и самата естакада.

В момента там е кошмарно минаването, защото колите се движат по локалните платна и заобикалят цял квартал, за да излязат от ул. „Житница“ на „Цар Борис III“.

Първите 8 км от третата метролиния – от „Красно село“ през центъра до бул. „Владимир Вазов“ – ще бъдат пуснати до края на годината. 18 от 20-те нови влака за третия лъч вече са доставени в София. Те са производство на „Сименс“ и с тях се постига до 25% икономия на енергия.

На 65% е готов и участъкът през „Овча купел“ – още 4 км до околовръстния път при Горна Баня. Този участък е планиран за пускане в екплоатация през първата половина на 2020 г.

 

- реклама -