президент назначение съветник външна политика вероника орбецова Консултативен съвет по национална сигурност Радев съболезнования катастрофа Микре среща Румъния Австрия България стратегически съвет Иво Христов вето Закон за военното разузнаване президенство, позиция, д-р Данчо Пенчев, оставка президент, вето, Закон за търговското корабоплаване президентството, Кирил Петков, "Труд", опровержение

Президентството опровергава информация на в. „Труд“ за Кирил Петков

От президентството обявиха, че не е обсъждан състав на служебен кабинет с представители на вестник „Труд“.

Администрацията на Румен Радев обвини вестника в разпространение на невярна информация, което било в противоречие на професионалните стандарти на журналистическата етика.

По-рано от в. „Труд“ написаха, че министър Кирил Петков няма да бъде част в евентуално следващо правителство на Румен Радев, като се позовават на свои източници от президентството. Причината пък според изданието е скандала с канадското гражданство на Петков.

„Въпросната публикация във вестник „Труд“ не се основава на достоверна информация. Статията не отразява позиция нито на държавния глава, нито на прессекретариата на президентската институция. Никой от екипа на вестника не е потърсил позиция от страна на президента за състава на евентуално ново служебно правителство. Разпространяването на невярна информация е в противоречие с професионалните стандарти и журналистическата етика“, пишат в своята позиция от президентството.

- реклама -