Плевнелиев президент траур Хитрино призив солидарност

Президентът в деня на траур: Нека да подадем ръка на всички в Хитрино

Плевнелиев: Нека да бъдем солидарни

Нека отворим своите сърца, нека покажем своята съпричастност, нека бъдем солидарни със семействата на загиналите, на ранените. За това апелира президентът Росен Плевнелиев в Деня на национален траур.

Държавният глава каза това в началото на словото си пред студенти в Техническия университет – София, където под негова егида се състоя петото издание на инициативата „Младежка визия за развитие на България“. Форумът започна с минута мълчание в Деня на национален траур за загиналите с. Хитрино.

Плевнелиев президент траур Хитрино призив солидарност

И президентът не скри, че трудно се намират думи в Ден на национален траур и в момент, в който всички ние виждаме мащаба на сполетялата с. Хитрино трагедия. Той апелира към всеки сънародник да отворим своите сърца, да покажем своята съпричастност. Да бъдем солидарни със семействата на загиналите, на ранените.

„Нека бъдем заедно с тях в този труден момент, нека подадем ръка на всички в село Хитрино, защото българският народ от хилядолетия е такъв – добър по душа, работлив, скромен, гостоприемен, солидарен и особено в трудни и тежки моменти, в ден на национален траур имаме нужда да си припомняме и не само на думи, а и с действия кои сме ние. Нека отворим сърцата си, нека подадем ръка на тези, които имат нужда от подкрепа в този труден момент“.

- реклама -