Тръмп за първи път е домакин на ритуала за Великден в Белия дом, която се нарича Easter Egg Roll.

Тръмп за първи път е домакин на традицията за Великден в Белия дом, която се нарича Easter Egg Roll. 5441980

Тази година първото семейство на САЩ празнува Великден като всички участват в  така нареченото великденско търкаляне на яйца ( Easter Egg Roll ).

Традицията е възникнал преди почти 150 години, когато в Капитолия се събират деца за  да се търкаля яйца, един от символите на празника. Събитието се премества през 1878 г. в „задния двор“ на президента, където се извършва  почти всяка година от държавния глава.

Президентът Доналд Тръмп и първа дама Мелания Тръмп приветстваха приблизително 21 хиляди гости за 139-тата церемония – Easter Egg Roll.Тръмп 1

„Излизаме за да се  присъединят към вас и заедно да се  насладим на вашата компания за търкалянето на голямо великденско яйце.“ Президентът се обърна към присъстващите деца и ги поздрави, поздрави и феновете, които се бяха събрали на южната морава, която се вижда от Труман балкон.

„Това е първият път, в който аз и съпругът ми сме домакини на тази прекрасна традиция. И това е страхотно, че всички сте днес при нас „, каза Мелания Тръмп. „Надявам се, че имаме още много време, за много такива дейности.“

 

- реклама -