Teach for all

Президентът ще открие глобалната конференция „Teach for all”

Президентът Росен Плевнелиев ще открие глобалната конференция „Teach for all”. Форумът е под надслов „Да преоткрием образованието”.

България e първият европейски домакин на конференцията, в която ще вземат участие повече от 400 делегати от 65 държави. Те ще споделят своята визия за разширяване на образователните възможности в собствените си страни. Конференцията ще се проведе в Американския университет в България.

Teach For All е глобална мрежа от 40 независими национални организации, които работят за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всички деца по света. Мрежата дава възможност на всяка отделна организация да се учи и черпи от опита на останалите, чрез споделени ресурси и добри практики. Всяка година изтъкнати международни лидери, образователни експерти, представители на националните организации, учители и партньори се събират, за да работят за подобряване достъпа до качествено образование сред най-уязвимите граждани. Досега форумът се е провеждал в Сантяго (Чили), Пуебла (Мексико), Тенгчонг (Китай), Оукланд (Нова Зеландия), Мумбай (Индия) и др.

За първи път в Европа

През 2016 г. българският представител в мрежата – Заедно в час, за първи път ще посрещне глобалната общност на Teach For All в Благоевград. Събитието за първи път ще се проведе не само в България, но и в Европа.

Темата на форума е “Да си представим образованието по различен начин”. Специален фокус ще бъде поставен още върху българския контекст и предизвикателствата и възможностите пред образователната ни система. Участие ще вземат и ученици от училища-партньори по програма Заедно в час. Те ще се включат в няколко сесии на конференцията, като затвърждаване на ключовата роля на учениците във формирането на нова визия за образованието на бъдещето.

Организатори на конференцията са Teach For All, Заедно в час и Фондация „Америка за България“.

- реклама -