Мартин райков АБВ ЦИК

Президентът ще назначи Мартин Райков от АБВ за член на ЦИК

Президентът Росен Плевнелиев ще назначи Мартин Райков от Политическа партия АБВ за член на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Предложението на АБВ

До президента на Републиката е постъпило предложение от председателя на Политическа партия АБВ Георги Първанов и от заместник-председателя на Парламентарната група АБВ Мариана Тодорова да назначи Мартин Райков за член на ЦИК до приключване на мандата на действащите членове.

 

Съгласно Изборния кодекс, за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от Република България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката.

Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

През следващата седмица държавният глава ще издаде указ за назначението.

- реклама -