Радев Радев, доклад, ЕК
сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев няма да започва нов политически проект

Подкрепям всяка партия или движение, чийто приоритет е българският народ, а не партийният интерес. Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев, който е на посещение по повод празника на града.

От думите на държавния глава стана ясно, че той смята, че все повече партии, организации и сдружения подкрепят неговите позиции.

„Виждате, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната“, похвали се Румен Радев.

На въпрос, свързан с това дали усеща подкрепа от страна на БСП, президентът отговори, че не коментира делата от кухните на партиите, но използва случая, за да поздрави Корнелия Нинова за победата.

„Това само потвърди нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се утвърди като силна опозиция. Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаете, че без силна, обединена и конструктивна опозиция, всяка демокрация се разединява“, допълни Радев.

Самият президент бе категоричен, че няма да създава свой политически проект.

„Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя“, каза Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. „Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“, смята държавният глава.

- реклама -