Радев
сн. БГНЕС

Президентът Радев: Зададох ясни въпроси, чакам отговор

Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор. Така лаконично президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

„Питайте ги, вие сте затова – да питате, да задавате истинските въпроси, истинския дневен ред“, призова журналистите в Ивайловград държавният глава.

Toй участва в тържествата по повод Деня на града и ритуала по зарязване на лозята на днешния празник на лозаря и винаря Трифон Зарезан.

сн. БГНЕС

Преди дни Румен Радев отправи въпроси към премиера и главния прокурор. „Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват и разработват президента и то в грубо нарушение на закона и ако го е знаел, защо е допуснал закононарушението?“, заяви преди дни президентът.

Радев запита и как така тези „толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи“ проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. „Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии„, бяха част нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там, където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

- реклама -