Радев Кюстендил апартаменти корупция

Президентът Радев: Случаят с апартаментите на управляващите надхвърля обхвата на една имотна сделка

„Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Това каза в Кюстендил президентът Румен Радев..

„Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта.

И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе рамките и механизмите на закона“, каза още президентът Радев. Според него това е така, защото няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва именно него по „беззъбия“ закон, наложен от самият Цветанов.

„Ако това не се случи наистина, можем да имаме сериозен проблем. Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, добави президентът Румен Радев.

Създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка.

„Ролята и функциите на този съвет са ясно описани в указа, с който съм го назначил. А това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България“, каза още президентът Румен Радев.

По отношение новият състав на Централната избирателна комисия (ЦИК) той заяви, че е поканил на среща утре ръководството ѝ, за да обсъдят тяхната готовност и всички необходими мерки, така че да имаме един спокойни, честни и прозрачни избори. „Имат много работа за вършене.

Надявам се, че досегашната работа на ЦИК е една добра основа в това направление“, добави президентът Румен Радев.

Президентът изрази надежда, че парламентът да излезе с мъдро и справедливо решение по казуса с вероизповеданията. Той коментира, че много по-важно е народни представители, управляващи, политици и особено ръководителите на вероизповеданията в България в никакъв случай да не спекулират с етническия мир.

„Те трябва да работят заедно за единението на българският народ, а не за неговото разделение“, подчерта президентът Румен Радев.

 

- реклама -