Румен Радев БАИТ технологии среща

Президентът Радев се срещна с ръководството на БАИТ

На среща на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и представителите на Българската асоциация по информационни технологии  (БАИТ) обсъдиха перспективите за дигитална трансформация на администрацията, изграждането на информационното общество у нас, киберсигурността и развитието на българската информационна индустрия.

 

„Развитието на технологиите е предизвикателство за всички нас. Трябва да настъпи промяна в мисленето на гражданите, в събирането и анализирането на данни, както и в прилагането им по различен начин. Институциите следва да работят последователно за оптималното използване, оперативната съвместимост и поддръжка на вече наличните информационни ресурси и системи във всички сектори“, подчерта по време на разговора Румен Радев.

 

Държавният глава потвърди, че ще подкрепи инициативите, които улесняват и ускоряват процеса на дигитална трансформация на българската администрация в полза на гражданите и на бизнеса. „Електронното управление е стратегически приоритет за България. Това е необратим процес и е доказано средство за постигане на ефективност, прозрачност, успех в борбата с корупцията, отчетност и контрол“, коментира Румен Радев.

 

Като член на Европейската асоциация за информационни технологии – DIGITAL EUROPE, представителите на Българската асоциация по информационни технологии запознаха президента с работата и целите на Организацията, която представлява индустрията на цифровите технологии в Европа. DIGITAL EUROPE, чиито членове са 61 големи технологични компании и 37 национални търговски асоциации, има за цел да гарантира участието на индустрията в разработването и прилагането на политиките на ЕС.

- реклама -