Румен Радев, избори, гласуване

Президентът Радев гласува с машина: Най-важно днес е да се гласува

На машинното гласуване заложи президентът Румен Радев днес.

Той заяви, че днес най-важно е да се гласува. Изборния ден протича нормално, каза Радев и увери, че разчита на органите на реда, да има спокоен изборен ден.

Президентът Румен Радев няма да бави свикването на 49-ото народно събрание. Това обяви самият той, след като даде своя вот с машина. Но уточни, че трябва първо да излязат официалните резултати от изборите.

Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политиката, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната, обясни Радев. Той призова българите да излязат и гласуват, за да не оставят друг да решава съдбата им.

Радвам се, от това, което разбрах в секциите и от международните наблюдатели – гласуването с машина има превес и това е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи, а в някаква степен и корпоративния вот, коментира президентът.

От избирателната активност зависи легитимността на следващите парламент и правителство, напомни държавният глава.

Изборният ден протича нормално и не се съмнявам, че органите на реда ще гарантират сигурността и на вота, и на гражданите, коментира още Радев.

Вижте как гласуваха политиците:

- реклама -