Рио

Президентът от Рио: Дано съм на късмет на олимпийците ни

Българският президент, който замина за Рио за закриването на Игрите се е срещнал с нашите олимпийци, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Правейки препратка към миналата олимпиада в Лондон, президента изрази надежда отново да е на късмет за родните спортисти: „Надявам се да се получи както преди четири години в Лондон. Държавният глава някак си в последните два дни може би донесе мъничко късмет, може би малко повече самочувствие. Успяхме да завоюваме два медала. Аз ще бъда с нашите спортисти“

Призив за повече внимание към спорта

„Държавата трябва да подкрепя спорта, защото той изгражда патриотизъм и национално самочувствие“, каза по-късно в олимпийското студио държавния глава.

 РиоПлевнелиев пожела на атлетите ни повече самочувствие и вяра в собствените възможности. Той благодари на Елица Янкова, която спечели бронзов медал в олимпийския турнир по свободна борба в категория до 48 килограма, както и на Ивет Лалова, която достигна финала в спринта на 200 метра.

Подарък от грациите   РиоГрациите от Ансамбъла по художествена гимнастика подариха на Росен Плевнелиев талисмана на 31-ите Летни олимпийски игри – Винисиус.

Пред председателя на федерацията Илиана Раева президента се пошегува: „Ако видите в злата българското знаме, аз ще съм там. И да знаят съдиите, че българският президент е тук и да не правят глупости.“

Снимките в публикацията са предоставени от прессекретариата на Президентството

- реклама -