Президентът обяви кой е следващият премиер (Видео)

Следващият нов служебен премиер ще бъде старият служебен премиер, който се казва Гълъб Донев. Това заяви президентът Румен Радев.

„Нито за секунда не съм допуснал други варианти“, допълни той. А повод за коментара му е неуспехът за реализиране и на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Няма модел Радев, има Конституция. Там много ясно е записано, че когато партиите не могат да съставят правителство, президентът е длъжен да назначи такова“, коментира президентът.

Партиите, в стремежа си да избегнат отговорност да управляват по време на криза, се крият зад служебното правителство„, заяви Радев.

“По никакъв начин не искам повече да бавя нещата. Ясно е, че се върви към избори, ясно е че трябва да имаме по-бързо редовно правителство.

Трябва да преценим редица обстоятелства – ще има ли волята и желанието парламента да приеме последни няколко закона”, коментира Радев.

Нужно е и ЦИК да каже дали е възможно да се проведат избори с машини.

Той отказа да посочи дата на следващите предсрочни парламентарни избори.

Радев заяви, че предстои разговор с всички служебни министри.

“Липса на желание и страх да се управлява страната по време на тежки кризи”, така определи невъзможността за съставяне на правителство с третия мандат.

- реклама -