Румен Радев, избори, обръщение, гласуване

Президентът: Нямаме нужда от посредници в преговорите с Македония

Новото ръководство на ДАНС ще се докаже с работа и дейност. Виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не националния интерес. 

Това заяви след срещата си с папата в Рим Румен Радев по повод рокадата по върховете на Агенцията.

„Ето затова стигнахме до тук и нямаме никакви резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта. Както те самите признават чужди шпиони действат из България. Това е затваряне на очите за огромни нарушения, за огромни корупционни скандали без никакво действие“, коментира още държавният глава.

Радев каза още, че не му е докладвано вътрешния министър Бойко Рашков да е с отнет достъп до класифицирана информация.

„По закон всички министри придобиват с назначаването си достъп до класифицирана информация“, подчерта държавният глава.

Нямаме нужда от никакви посредници! Никой не познава по-добре нашата история от самите нас.

Това коментира президента във връзка с предложението на Португалия историци от ЕС да участват в българо-македонската комисия.

„От нас зависи – от един откровен и конструктивен диалог със София, базиран на историческите аргументи.  Комисията ще сработи за историята, най-важно е ние – на високо политическо ниво да направим необходимите стъпки. Тези стъпки не минават през другите европейски столици и от там да бъде оказван натиск на България – в никакъв случай. Вярната стъпка е една – в София. Тогава ще се решат всички проблеми. Ние трябва да търсим устойчиво и необратимо решение“, заяви президентът пред българските журналисти в италианската столица.

- реклама -