Исаков Плевнелиев орден

Президентът награди руския посланик Юрий Исаков с орден „Стара планина“

Президентът Росен Плевнелиев удостои с най-висшето държавно отличие орден „Стара планина“ първа степен Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация у нас.

Това отличие е признание както за неговите усилия и професионални качества, така и ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и желанието за неговото развитие и задълбочаване, заяви българският държавният глава.

Той посочи, че отношенията между България и Русия винаги са били в центъра на общественото и политическо внимание и интерес в страната. „Те имат своя здрав фундамент, характерен за държавите с дългогодишни исторически традиции в своите контакти. Двете държави създадоха необходимата солидна основа, за да продължим да развиваме равнопоставен и взаимноизгоден диалог във всички направления“, посочи Плевнелиев.

Исаков Плевнелиев орден

Той подчерта, че през годините на своя мандат у нас, посланикът положил усилия да съхрани позитивния дневен ред и конструктивния дух на работа в областите от взаимен интерес. Президентът изрази благодарността си за заслугите на посланика за развитието на отношенията между България и Русия, както за активните усилия, които Исаков положил за насърчаване на традиционно добрите и приятелски връзки между нашите две страни и народи. „Уверен съм, че във Ваше лице България има свой искрен приятел“, каза Плевнелиев.

Исаков на прощаване с България

Посланик Исаков работи у нас 8 години. Той каза, че те са били трудни, но най-хубавите в неговия живот. По думите му не всичко, което било замислено, се е изпълнило.

Посланикът говори и за лозунга: Съединението прави силата и посочи, че именно с обединени, съвместни усилия, ние сме способни да добавим още повече неща в българо-руските отношения. Той говори за историята и за потенциала във взаимоотношенията ни.

Като пътеводна звезда на всичките наши по-нататъшни усилия трябва да бъде тази цел: Пълно, максимално, възможно разкриване на потенциала на нашите връзки„, посочи Исаков. Той каза не сбогом, а довиждане и заяви, че често ще идва в „нашата България“.

- реклама -