Чеферин, президентът на УЕФА

Президентът на УЕФА: Мондиал през зимата е грешка

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви, че провеждането на Световно първенство през зимата е грешка. „Това не беше добре за футбола и няма да е много разумно да го повторим, защото натоварва допълнително програмата и задушава националните първенства“, каза Чеферин пред RND.

Проблемът е обаче че ФИФА вече обяви, че Саудитска Арабия ще приеме Мондиал 2034. Датите за турнира не се обявени, но се очаква мачовете да се през зимата. Така беше и в Катар през миналата година. Саудитска Арабия остана единствен кандидат за домакин, след като световното първенство през 2030 беше дадено на държави от три континента, а за това през 2034 вариантите бяха само Азия и Океания. Австралия обаче оттегли кандидатурата си.

Президентът на УЕФА беше подкрепен и от бившия капитан на националния отбор на Германия Филип Лам. Лам в момента е директор на Евро 2024. „Хронологията на събитията показва, че много неща се случват неправилно. Решенията са съмнителни. Хората с право поставят под съмнение почтенността на процедурата. Оставаш с впечатлението, е всичко е за пари. Това вреди на футбола“, каза Лам.

- реклама -