Чеферин Михайлов БФС футбол УЕФА

Президентът на УЕФА удари рамо на Боби Михайлов, похвали и БФС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин се изказа много ласкаво за работата на Борислав Михайлов.

„Развитието на спортната ви инфраструктура върви добре, но винаги има място за подобрения. Когато обаче видите спортната база, която е една от най-добрите в Европа ви става ясно, че Българският футболен съюз върши доста добра работа.“ Шефът на европейската централа гостува на Националната спортна база в Бояна, където коментира възможностите за инвестиции в родния ни футбол.

Едва ли Боби Михайлов ще иска да влизам в детайли по отношение на точната сума, но става въпрос за сериозни средства, които са по нашата традиционна програма „HatTrick“. Всички 55 членки на федерацията могат да разчитат на един и същи размер от тази сума.

Президентът на УЕФА разкри и че след първенството на Стария континент през 2020, което ще се проведе в различни държави, отново ще бъде върнат стария формат на провеждане на финалите. „Форматът на Европейското през 2020 година ще е еднократен проект по повод 60-ата годишнина от началото на първенствата на Стария континент. Оттам нататък ще се върнем към изпитаната формула на домакинство от страна на една или най-много две държави“.

- реклама -