Чеферин, президентът на УЕФА

Президентът на УЕФА критикува ФИФА

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкритикува ФИФА по време на интервю за ZDF. Причината са плановете на световната централа за помощ заради пандемията от коронавирус.

„ФИФА обясни, че ще помага на тези, които имат спешна нужда. А ние трябва да се съгласим, така че ФИФА да реши кой колко пари да получи. По мое мнение това е странно“, обясни Чеферин. По-рано през седмицата президентът на ФИФА Джани Инфантино като, че световната централа ще помага, но не уточни нито начините, нито средствата.

„Но така няма никакъв контрол върху сумите и как се изразходват те. Има нужда от строги правила, а не просто от изливане на едни пари“, каза още Чеферин.

Шефът на УЕФА: Мачове без зрители е добро решение

Чеферин добави, че планът на Бундеслигата за провеждане на мачове без зрители през май е добро решение. „Всеки начин, който пази здравето на хората, е правилен“, каза той.

„Заради кризата ще разхлабим малко финансовите правила. Трябва да го направим, защото много клубове с в трудна финансова ситуация. Така че докато не свършат сезоните ще различно“, завърши президентът на УЕФА.

- реклама -