Чеферин база

Президентът на УЕФА: Боби е смел лидер

Боби, всички знаем, че беше фантастичен вратар, но сега се доказа и като смел лидер, който не се страхува да прави реформи в тези тежки условия. Думите са на президента на УЕФА Александър Чеферин, който присъства на откриването на новата национална футболна базе в Бояна.

„Поздравявам го за това, че реализира този амбициозен проект. Хората бяха скептични, че ще успее, защото това изобщо не е лесна задача. Той обаче вложи максимални усилия„, каза още Чеферин.

Базата, която включва футболни терени, многофункционална спортна зала, административна сграда и хотел, е на стойност 10 млн. евро. Голяма част от сумата – 9.5 милиона, е отпусната по програми на УЕФА и ФИФА. Останалите пари пък са от бюджета на БФС.

baza2

Борислав Михайлов разкри, че датата, на която откриват новото бижу на футбола ни, не е случайна. „Тя е в чест на Емо Костадинов и националния отбор„, каза той. Днес се навършват 23 години от паметния мач с Франция на „Парк де Пренс“, след кйто националите ни се класираха за световното първенство в САЩ 1994 г.

baza3

„На тази база ще се готвят 12 национални отбора във всички възрасти, както и девойки, жени, футзал, аматьорски национален отбор, футбол 5, футбол 7, футбол 9. Когато имаш такава база и тези условия, вече всичко друго зависи от треньорите и футболистите“, каза още Михайлов.

- реклама -