дестабилизация

Президентът на Македония: Има планове за дестабилизация на страната

Има планове за дестабилизация на страната, обяви президента на Македония в интервю за местния вестник „Дневник. Георге Иванов твърди, че чужди управници и служби са предупредили македонската страна за готвените сътресения.

„Тези, които смятаха, че могат да предизвикат насилствени действия, подцениха собствената си държава, нейните институции и служби. Освен, че сме непрекъснато информирани от партньорските служби, но и лично на мен, няколко президенти ми съобщиха подробности за подготвения сценарий за Македония и за това, което тепърва предстои да се случи. – твърди Иванов.

дестабилизация
Георги Иванов

По думите му са били мобилизирани определени престъпни групи, както и бивши затворници, за да предизвикат безредици и насилие в държавата. В опитите за дестабилизация централна роля имали и нелегалните емигранти.Те били ползвани за извършването на погроми.

Протести и сериозно напрежение в Македония

 

Като пример президентът на Македония посочва унищожаването на приемната на президента в центъра на Скопие, нападната при първия протест на Шарената революция през април. „Имаме точни данни за 72-ма души – активисти, които се представляваха като журналисти и нахлуха на македонска земя с огромна група мигранти, когато имаше и удавени хора в реката“, посочва Иванов.

дестабилизация
Преди дни протестиращи оцветиха сградата на правосъдното министерство в Скопие

Той смята, че властта в страната му е атакувана от трафикантите на нелегални емигранти. Те били гневни, че „затворихме границата и установихме тотален контрол над мигрантския коридор и по този начин им попречихме да изкарват още пари“ – казва държавния глава.

Македонският президент хвали службите за сигурност, че са успели да овладеят положението.

- реклама -