Кристиан Зайферт, президентът на Германската футболна лига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Германската футболна лига напуска

Президентът на Германската футболна лига Кристиан Зайферт ще напусне поста си. Това ще се случи на 30 юни догодина, когато изтича договорът му.

Миналата седмица Зайферт е информирал колегите си, а днес направи официално изявление по темата. „Времената са тежки и изискват яснота. Информирах господин Петер Петерс – председателя на изпълнителния борд – че ще напусна, след като изтече договорът ми. Решението е важно и за мен и за борда. Така те ще имат време да изберат наследник. За мен беше чест и радост едновременно да бъда на поста. Но сега е време за нова глава“, заяви президентът на Германската футболна лига.

Зайферт застана начело през 2005-а. Оттогава насам маркетинговият успех на Бундеслигата е забележителен. Само сумата на телевизионните права се покачи от 400 млн. евро до над 1 млрд. евро на сезон.

Освен това Бундеслигата показа на целия свят как да се оправи по време на пандемия. Първенството на Германия беше първото голямо в света, което се завърна през май след паузата заради коронавируса. Хигиенната концепция пък е прилагана от всички големи първенства и турнири.

- реклама -