Президентът към 48-то НС: Нужен е разум и кураж за правителство

Президентът към 48-то НС: Нужен е разум и кураж за правителство. Това послание отправи държавният глава Румен Радев към новите 240 депутати, които днес положиха клетва.

„Проявете разум и гражданска отговорност. Надявам се 48-ото НС да ни зиведе от спирала на политическа нестабилност“, каза държавният глава.

„Нужен е разум и кураж за правителство, което ще поеме отговорност във време на тежки изпитания“, допълни Радев.

„Парламентарното време е особено ценно и избирателите ще се почувстват предадени, ако то бъде удавено в скандали. Хората очакват решения в борбата с бедността, с високите цени и с ниските доходи“, каза още президентът.

Ширещата се безнаказаност уронва вярата в държавността и е причина за тежка морална деградация на обществото. Радев обясни, че очаква да бъдат предприети сериозни мерки.

Бързо да бъде сформирано правителство, което да разработи бюджет съобразно предизвикателствата. Ако това не стане, служебното правителство ще внесе, а Радев очаква депутатите да се отнесат към него отговорно. Както и да разгледа мерките на служебния кабинет за подпомагане на хората, и промените в закони, нужни за плана за възстановяване.

Повече средства и внимание за националната сигурност поиска Радев. И призова тя да не бъде противопоставяна на социалната политика. Още днес служебното правителство ще внесе инвестиционния проект за  новите 8 самолета.

Хората няма да простят на онези, които поради лекомислие тласнат страната във война, каза Радев. И обясни, че дори най-превъзбудените военолюбци нямало да хванат оръжие.

- реклама -