Радев и Цацаров

Президентът е получил предложението за освобождаване на Цацаров, предстои да издаде указ

Днес получих предложението на Висшия съдебен съвет за освобождаването на главния прокурор, предстои описаната в Конституцията процедура по издаване на указ.

Това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.

По-рано днес, с 20 гласа „за”, единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет гласува оставката на Сотир Цацаров като главен прокурор.

Цацаров, чийто мандат като обвинител номер едно в републиката изтича на 10 януари, беше избран с голямо мнозинство от Народното събрание за председател на Антикорупционната комисия.

Мандатът му няма да се довършва от негов заместник, а директно новоизбраният Иван Гешев ще встъпи в длъжност.

Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец

 „В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техника. Не само като командир на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза“, заяви президента пред журналисти по повод твърденията на министър-председателя, че вследствие на неговата работа като „шеф“ на ВВС са падали самолети и хеликоптери.

„Като командир на Военновъздушните сили съм показал, че с минимално средства може да се постигне голям ефект, когато хората служат не на някой друг, а единствено на България“, посочи още Румен Радев.

- реклама -