Президентът: Диалог с правителството минава само през изчистване на въпросите по корупционните практики

Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта. Така отговори държавния глава Румен Радев на предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов да стане гарант на помирението между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2.

Президентът изрази своята признателност „към всички будни граждани“, които протестират срещу „моралното падение и зависимостите на малцина“ във властта.

По повод коментара на премиера Бойко Борисов, че политическата съдба на България ще се реши на редовните парламентарни избори, Радев подчерта: „Най-тревожното е, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа криза, която се очертава“.

В отговор на журналистически въпрос защо е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев, Румен Радев отговори по следния начин: „Искам да благодаря на г-н Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя потенциал другаде, стига да получи доверието, което аз му гласувах“. А за намирането на негов заместник „няма проблем“, стана ясно от думите на държавния глава, цитиран от bTV.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено