Иниеста

През сълзи Иниеста потвърди, че напуска Барселона след края на сезона

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста обяви официално, че ще напусне Ноу Камп през лятото. Новината бе тиражирана сериозно в последните месеци, като днес техничният полузащитник призна, че това ще е последният му сезон с екипа на каталунците.

Иниеста се разплака по време на пресконференцията (вижте я цялата на видео тук)

33-годишният футболист направи своя официален дебют за Барса през 2002 година. Халфът има 723 мача и 62 гола за първия и втория отбор на каталунците, като спечели с тях всички възможни отличия. Той взе 8 титли в Испания, 6 пъти купата на Краля, 7 пъти суперкупата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти суперкупата на Европа и три пъти Световната клубно първенство.

„Трябва да обявя, че това е последният ми сезон тук. Решението е внимателно обмислено и премислено. Разбира се, че след 22 години знам какво означава да напусна. За да бъда играч на този отбор, най-добрият отбор в света, знам какво се изисква да играя тук година след година във всеки един смисъл. Знам каква е отговорността на капитана на клуба, затова съм честен със себе си и с клуба. Моят път с Барселона завършва сега. Защото този клуб, който ме посрещна, когато бях едва 12-годишен, заслужава най-доброто от мен. Аз знам, че в близко бъдеще вече няма да мога да го давам. Това е най-добрият начин да приключа с Барселона, с положителни чувства, печелещ титли. За мен това е много труден ден, в който трябва да се сбогувам с моята къща, с моя живот“, каза Иниеста.

- реклама -