През март започва ремонта на пътя Дупница – Самоков

Това е най-прекият път, за да не влизат през София хората за АМ „Тракия“

През март е планиран ремонта на пътят от Самоков през Долна баня до Ихтиман. Това каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на пътя Самоков – Дупница след посещението си в Самоков. Той беше придружен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница. Разделен е на два участъка Дупница – Клисура и Клисура – Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв. Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор № 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долня Баня – Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите „Струма“ и „Тракия“.

„Това е най-прекият път, за да не влизат през София хората за АМ „Тракия“. След този път отиваме към Ихтиман и пътя за Панчарево. Трябва да мине ски сезонът, за да не пречим на хората да пътуват от София и ще се работи и по двата лота.

Проектът за ремонта на път Дупница – Самоков е с европейско финансиране и национално съфинансиране.

- реклама -