превозвачи

Превозвачите: Благодарим на правителството, нека политиците не използват протеста ни за своите битки и пререкания

От сдруженията в областта на автомобилните превози на товари излязоха с официална позиция в подкрепа на действията на институциите у на с по отношение на пакет „Мобилност“ на Европейската комисия.

Превозвачите изразяват благодарност на премиера, транспортния министър и правитеството и подчертават, че предстоящият протест няма да е срещу българските власти, а срещупредложенията на част от държавите в Европейския съюз, които ще доведат до унищожаването на българския транспортен бизнес“. „По време на протеста категорично няма да толерираме политически и вандалски провокации“, подчертават от бранша.

„Още веднъж призоваваме по ясен и категоричен начин всички български политици и общественици да не използват тази тема за политически битки и пререкания, а да отстояват заедно и обединени позиция на подкрепа и несъгласие с предлаганите рестриктивни предложения за промени в европейското законодателство, засягащи автомобилните превози на товари“, пишат още превозвачите в позицията си.

Вижте позицията без редакторска намеса:

От сдруженията в областта на автомобилните превози на товари заявяваме ясно и категорично, че към момента получаваме безусловната подкрепа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и на цялото правителство, по отношение на нашите искания, свързани с готвените законодателни промени по Пакет „Мобилност“ на Европейската комисия.

Подобна категорична подкрепа от страна на кабинета, Народното събрание и българските евродепутати е без прецедент до момента.

След срещата ни с премиера Бойко Борисов сме напълно убедени, че изпълнителната власт в нашата страна ще съдейства чрез всички възможни инструменти в защита на българските превозвачи.

Уверени сме, че всички заедно ще постигнем желаните резултати за защита на националните интереси и изграждането на едно устойчиво и стабилно бъдеще на един от най-големите сектори в българската икономика.

Още веднъж призоваваме по ясен и категоричен начин всички български политици и общественици да не използват тази тема за политически битки и пререкания, а да отстояват заедно и обединени позиция на подкрепа и несъгласие с предлаганите рестриктивни предложения за промени в европейското законодателство, засягащи автомобилните превози на товари.

Насроченият протест на всички български превозвачи, който ще се проведе по време на срещата на Върха в София, не е насочен срещу изпълнителната власт в България, а срещу предложенията на част от държавите в Европейския съюз, които ще доведат до унищожаването на българския транспортен бизнес. По време на протеста категорично няма да толерираме политически и вандалски провокации.

- реклама -