Поморие Гаврилово Златарица Студентски град скелет улица Алабин отцепена мъж нож Джебраим С., Окрош, прокуратура, Силистра убийство Варна жилищен блок труп Иван Пачелиев Орешник претърсване имот Добревци, убийство бизнесмен военен нож намушкал Пловдив

Претърсват дома на командоса, който се барикадира в село Орешник

Проверяват имота на командоса, стрелял по полицаи и се беше барикадирал в дома си  в село Орешник.

Има съмнение, че той е минирал двора на имота си.

Припомняме ви, при опит униформени служители на МВР да разпитат 35-годишния Иван Пачелиев по разследване на прокуратурата за отправена заплаха, бившият член на чуждестранния легион откри стрелба по полицаите.

В крайна сметка Печелиев беше успешно обезвреден. Ще му бъде повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда.

Цяло денонощие продължи акцията. 80 полицаи, сред които спецчастите „Кобра“ и Специализирания отряд с борба с тероризма, участваха в неговото обезвреждане. Мъжът има 3 законни оръжия.

При ареста си Пачелиев подметнал, че в имота му ги чакат „изненади“. Тъй като за 5 години в Чуждестранния легион се смята, че той е получил добра подготовка във взривните материали, на мястото тази сутрин работят сапьори.

Арестуваният прекара нощта в РУ-Харманли. Рано тази сутрин беше конвоиран до имота за процесуално-следствени действия.

Хората от селото познават Пачелиев като особен, но не и агресивен човек, съобщи bTV. Занимавал се е с дървосекачество, като заради това е имал проблем с горските, но само това и по-рано прекратено разследване за убийството на кон са случаите, в които той е бил в полезрението на властите.

- реклама -