бензиностанция

Престъпление на токчета: Две жени обраха бензиностанция в Асеновград

Обир на бензиностанция в Асеновград.

Около 4 часа тази сутрин в обекта нахлула жена, която била с торба на главата. Заплашила касиерката и отмъкнала над 3000 лева от касата.

Дежурната служителка незабавно натиснала паникбутона и разказала на пристигналия полицейски екип, че докато била зад касата, близо до рафтове с подредени цигари, в търговския обект влязла непозната жена с маска на лицето. Тя отишла в касовото помещение и оттам взела наличните пари, част от които били от оборота, или общо 3 374 лева.

Впоследствие било установено, че служителката е съучастничка на обирджийката.

Жената, която е обрала в бензиностанцията преди е работила там, но била наскоро уволнена.  С дежурната бензинаджийка предварително се уговорили да откраднат парите и да си ги разделят. Двете живеели заедно на квартира, но имали финансови затруднения. При извършено претърсване и изземване в жилището им е била намерена част от отнетата сума, като от нея липсвали 200 лева.

Двете жени, съответно – 37-годишната дежурна служителка и бившата й колежка, на 32 г., са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Разследването по случая продължава.

- реклама -