ден, консултациите, президент, Румен Радев, партии, парламентарни групи

Прессекретариатът на президента за записите на прокуратурата: Няма как да коментираме

„Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез специални разузнавателни средства (СРС) и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност“.

Това се казва в позиция, изпратена до Българската телеграфна агенция от прессекретариата на президентската институция.

По-рано днес държавното обвинение разпространи аудиозаписи, на един от които е и самия президент. От прокуратурата смятат, че разговора между началника на ВВС ген. майор Цанко Стойков и Румен Радев е във връзка с проверка за назначаването на Десислава Радева.

Разследването, по което е възникнал казуса с имунитета на президента, е срещу командира на Военно-въздушните сили ген. майор Цанко Стойков. По него са възникнали съмнения за престъпление, извършено от Румен Радев, но то не е извършено в качеството му на държавен глава. Но като такъв в момента той се ползва с имунитет.

Затова главният прокурор Иван Гешев е искал тълкуване дали може да бъде разследван президента, тъй като при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи, съобщават от прокуратурата.

- реклама -