Преспи затвориха пътя между градовете Крън и Шипка- СНИМКИ

Пътната отсечка между градовете Крън и Шипка, която е част от пътя Казанлък – Габрово, остава затворена за движение заради силния вятър, който непрекъснато трупа преспи от рохък сняг върху асфалта.

Прогнозата е, че въпреки усилията на снегопочистващата фирма този път ще остане затворен до края на деня. Във виелицата видимостта е нулева и това стана причина за лека катастрофа без пострадали, при която лек автомобил се блъсна в мантинела.

Хората от Крън споделят снимки на затрупани със сняг улици и къщи.

Към прохода Шипка може да се мине от юг през селата Дунавци и Шейново. Самият проход, който от юг беше чистен от 6 тежки машини, остава проходим при зимни условия. Снежната покривка там е около 20 сантиметра. Той бе затворен само за около час сутринта, за да бъде почистен от страната на Габрово. През цялата година в този проход е забранено пребинаването за автомобили с тегло над 12 тона.

През прохода Хаинбоаз движението на тежките камиони беше възможно само с вериги.

В старозагорския участък на магистралите „Тракия“ и „Марица“ няма проблеми с движението.

Най-много сняг в област Стара Загора натрупа в южните общини Гълъбово и Опан – около 20 сантиметра. Заради тежкия сняг и вятъра без ток в тези две общини останаха 10 села. По информация от ЕVN проблеми с електроподаването има и в общините Павел баня, Раднево и Тополовград.

В същото време от община Сливен съобщиха, че на места поривът на вятъра е достигал до 120 километра в час, но до сериозни проблеми не се стигна.

- реклама -