Радостин Василев: ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв (Видео)

Пресконфернеция на ИТН – има ли отстъпници от партията?


Не мога повече да подкрепям лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и свалям своето доверие от него, заяви спортният министър в оставка Радостин Василев на пресконференция на отцепниците от ИТН.

С него са Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов.

По думите на Радостин Василев оттеглянето на министрите на ИТН от правителството не било консултирано от Трифонов с никого. Самият Василев разбрал половин час по-рано.

„Тази партия се самоизчегърта, действията на Слави водят до изчегъртване на държавата, коментира министърът в оставка.“

Мафията проби в ИТН!

Принципите на ИТН не могат да се подлагат на риск, дори и от Слави Трифонов. 

„Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия.

Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията“, посочи той.

И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва“.

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев.

Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов.

Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да е получт едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен.

Той призова Тошко Йорданов да се подложат на детектор на лъжата за това дали отцепниците са получили пари или оставащите получават финансови облаги.

Гроздан Караджов никой в „Има такъв народ“ не го познава. Той се появи изведнъж и зае мястото господин Георгиев, който се занимаваше с регионалната политика в партията, посочи Василев.

„Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава.

Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер“, посочи той.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци.

„Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

„Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора.

С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината.

Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого“, посочи той.

„Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?“, запита още министърът на спорта в оставка.

„Гроздан Караджов никой в ИТН не го познава.

Той се появи като кандидат за наш министър, който зае позицията на Георги Георгиев, който се занимаваше с програмата за регионалното развитие две години, който разкриваше инхаус процедурите и злоупотребите на ГЕРБ във възлагането на обществени поръчки.

Как този човек да приеме, че на негово място се слага един брокер. Съжалявам, но до Гроздан Караджов не мога да стоя“, допълни Василев.

Имаше бунт в областните управи на страната заради Караджов. 6 месеца не помръднаха корумпираните представители на ГЕРБ в пътните и ВиК дружества, разкри министърът в оставка.

 

- реклама -