Аватар 2

Премиерата на „Аватар 2“ се отлага за пореден път

Премиерата на втората част на най-печелившия филм на всички времена „Аватар“ няма да се състои на Коледата през 2018 година, съобщи режисьорът Дейвид Камерън.

Продължението на сагата се отлага за трети пореден път, след като трябваше да излезе през декември 2014 година. Останалите три части пък трябваше да се появяват на екран през 2020 г., 2022 г. и 2023 г., но явно зрителите ще трябва да почакат повечко и за тях.

„Е, 2018 няма да я бъде. Все още не сме обявили конкретна дата за премиерата“ – така режисьорът на научно-фантастичния филм отговори пред „Торонто Стар“ на въпрос за развитието на сагата.

„Това, което хората трябва да разберат, е, че това не е просто поредица. Ние не снимаме само „Аватар 2“, а „Аватар 3“, 4 и 5 наведнъж. Прилича почти на строежа на „Трите клисури“ (Китайска забележителност, чието строителство се проточи с години преди да бъде завършено. Представлява язовир и водноелектрическа централа, смятана за най-мощната в целия свят – бел. авт.)“

Камерън сподели още, че филмите ще погълнат следващите 8 години от живота му, но обеща на зрителите, че усилието си струва.

- реклама -