Борисов шпионска афера ученици, учители неправителствени организации БХК донорство кампания Ананиев

Премиерът за шпионската афера: Нямам никаква роля в този процес

Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство коментира.

Това заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов по повод шпионската афера.

Аз нямам никаква роля в този процес. Този процес ще се движи на база следствието, което тече.

Нещо повече, ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали във форума на Копринка, заяви Борисов.

Краси Велчев е председател на Комисията за българо-руско сътрудничество в парламента. Нещо повече, понеже вчера завършиха преговорите, но ще изчакаме до 17, ще обявим какво сме направили вчера. Ще проявим търпеливост и мълчание. Всеки има право да развива своята дейност в НПО-та. Едните подкрепят религия, други култура, трети обичат Русия, други Америка, коментира още премиерът.

Нашата политическа ориентация, много преди ГЕРБ да го има, е ЕС-НАТО, каза премиерът.

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам, заяви още Борисов.

„Идеята беше с военния министър да вземем най-добрия самолет за българската армия“, обясни Борисов. Той добави, че няма нито едно перо или направление, по което работят министрите от този кабинет, да е по-слабо от предишни години: „Всяка година вдигаме доходите с минимум 10%, превъоръжаваме армията, МВР разкрива всички убийства, направи се много за образователната инфраструктура, видяхте как е станала НСА, борбата с контрабандата, корупцията. И във всяка една сфера. БВП никога тази държава не е имала по-голям.

Най-голямата компания в Европа ни остави да спорим с Турция и съревнованието още не е приключило. Отесняха магистралите. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин“, коментира още министър-председателят.

- реклама -