ЧЕЗ българската държава участие сделка Инерком

Премиерът за ЧЕЗ: Сделката е направена в Чехия и е идентична с тази за покупката на Нова телевизия (ВИДЕО, СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов, който е на деветия Зимен университет на Младежи ГЕРБ в град Сандански коментира и сделката за покупката на ЧЕЗ:

„Сделката е направена в Чехия. Сделката е идентична с тази за покупката на Нова телевизия“. 

„Дори и сумите са горе долу еднакви, по тази логика ние защо не одържавим, както настоява Нинова, и Нова телевизия, че да си имаме още една държавна телевизия“, попита премиерът.

Той заяви, че по тая логика трябва да се приватизират и банки, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и други.

„Преди години имаше режим на тока. Казваха, че България от въздуха прилича на дискотека – защото тук светне, там гасне. Това ще се случи отново, ако одържавим електроразпределителните дружества“, поясни още лидерът на ГЕРБ.

  „Тогава дъщеря ми бе още малка. Дебнехме по кое време ще има и по кое време няма да има ток. Обикновено беше за кратко. А ако тоя дето беше дежурен в енергото се е напил, а те тогава много пиеха, можеше да няма ток и с часове“, спомни си Борисов.

Припомни, че през 2005 г. при приватизацията на енергодружествата, не са оставени 34% на държавата като контролна квота, а 33%. Сега и трите ЕРП-та водят арбитражни дела срещу държавата.

Борисов казал на министър Теменужка Петкова да си подаде оставката, за да не остава петно върху репутацията на правителството и партията, защото се говори в публичното пространство, че приятел на енергийния министър купил ЧЕЗ.

- реклама -