Премиерът във Велико Търново: Другата седмица ще решим за учениците от 5 до 12 клас – ВИДЕО

Премиерът Бойко Борисов провери условията на учениците от 1-4 клас в училище Емилиян Станев Велико Търново. С него са кметът на града Даниел Панов и министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Ще осакатим децата да седят толкова време вкъщи. Спазваме мерките и действаме“, каза премиерът на директорката на училището Кина Котларска.

Тя обясни, че в двора децата играят по паралелки. Останалите деца обядват по график в стола или в класните стаи.

„Имаме само 8 отсъстващи и 8, които учат в електронна среда. Нямаме паника, нямаме проблеми“, добави тя.

Кметът Даниел Панов обясни, че в училището са сменени дограмата и изолацията

На въпрос кога ще се връщат в клас учениците 5-12 клас г-н Вълчев отговори, че ситуацията се следи и трябва да мине седмица, за да се видят данните от завръщането на малките ученици.

„Другата седмица към четвъртък ще вземем решение. Аз се учудвам, че днес президентът говори по темата избори. Имаме обявена дата 28 март, за тази дата се готвим, за тази дата готвим медицински протокол навсякъде. Ако някой можеше да даде прогноза какво ще е през март щеше да е шеф на СЗО. Никой не може да даде по-различна прогноза от тази“, каза Борисов.

„В Китай ваксинират за новия коронавирус, а и при нашите съседи се появи новият щам. Това е голям проблем. 28 март са изборите. Няма за какво да се търсят оправдания, някой му е казал нещо на президента, той се чуди как да оправдае на базата на медицински специалисти да отмени изборите. Ако иска да ги отменя, това е в неговите правомощия. Но да се опира на това, че никой не може да даде прогноза – такъв човек в света няма. Икономическите прогнози са през октомври икономиката да започне да се възстановява“, добави премиерът.

- реклама -