Премиерът в новия варненски храм: Благодарение на Господ България е по-добре от много други държави

„Варна вече има още един храм. Голямата катедрала „Успение Богородично“ в града също се ремонтира“, заяви премиерът Борисов, който присъства на освещаването на храма „Св. Прокопий Варненски“, намиращ се в един от най-оживените квартали на Варна.

1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква.

Tя се изграждаше в продължение на 12 години и бе довършена със средства, отпуснати от Министерския съвет.

По време на събитието Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията „Св. апостол Андрей Първозвани“. Митрополит Йоан благодари затова, че църквите в страната останаха отворени по време на пандемията. „Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове“, обърна се той към премиера.

„Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се уповаваме на него“, изтъкна премиерът Борисов.

Храмът „Св. Прокопий Варненски“ разполага с фасадно осветление, с многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети. Във Варна се ремонтира и катедралният храм „Успение Богородично“, за което правителството отпусна 300 000 лева.

- реклама -