Борисов, Нанков, Родопите

Премиерът: Родопите остават наш приоритет. Навсякъде строим пътища, ремонтираме училища

„Родопите остават наш приоритет. Навсякъде строим пътища, ремонтираме училища“.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на поредната инспекция, която прави в района на Доспат.

„Всичко е направено, както никога не сме виждали. Много сме ви благодарни, че мислите за нас“, казаха на място хората край Абланица.

„Път не е правен от 40 години, такова чудо не е било. 11 км един час път“, отчете Борисов. „Мисля, че всички строежи, които се правят по Родопите вървят добре и като гледам отбивките навсякъде са нови пътища. Сега правят канавките, правят разширяване, кабели, скалите и при първо удобно време се започва асфалтирането.

Родопите като основен приоритет, навсякъде се строи, пътища, училища, пречиствателни инсталация, компостиращи, сепариращи, да може не само местните жители да са доволни, а и туристите“, каза премиерът.

„Нали виждаш, аз ходя, когато е кал, и после като е направено, ще му се радвам. Защото направеното остава, те не знаят къде са тези села моите опоненти. Добре, че обикаляме, че да ги научат“, пошегува се той. Нанков отчете, че преди година на това място не е имало нищо.

Борисов съобщи, че Родопите и Северозападна България са приоритет.

„Правим до Монтана, Видин, Петрохан, Хемус върви, до Русе работим“, каза премиерът.

„За вас всичко ще направим. Имате нашето уважение и се радваме, че знаете тук всяко село и минавате навсякъде и правите асфалт“, казаха хората, на които министър-председателят обеща да направи и отсечка до друга близка махала.

„Отнасяме се със загриженост и разбиране към всички граждани, независимо дали са мюсюлмани или християни. Всички да са ни живи и здрави. Ние не разделяме народа. То затова им докривя и Ердоган като каза, че Бойко се справя добре“, коментира още премиерът по повод думите на турския президент пред ДПС на годишния им конгрес. 

- реклама -