Борисов

Премиерът настоява парите, давани на големите кметства, да достигат реално и до малките общини

„Никаква оставка! С теб сме и искаме да продължиш да работиш за хората“. С тези апели посрещнаха в Плевенско премиера Борисов негови привърженици. Министър-председателят е на обиколка там, за да провери строителството на новата инфраструктура във връзка с магистрала „Хемус“ в участъка Ловеч-Плевен.

„На кой да се предадем? Ние искаме, но няма на кой.“

Това заяви премиерът и подчерта, че това, което се прави и строи е за поколения напред.

Той бе посрещнат от хората с овации и възгласи: „Бойко“, като се заформи и огромна опашка от желаещи да се снимат с него.

 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 21 септември 2020 г.

„Направете, каквото е необходимо, за да не се бави нищо, защото съм обещал на хората да пътуват за час и половина до София. Даже и по-бързо ще става“, каза Борисов и отново припомни, че е обещал: „Видя ли „Хемус“ готова, се пенсионирам!“.

„Нека да си прожектират филмчета, не е лошо. Демокрация е, всеки може да си протестира. За нас е важно какво ще оставим за следващите поколения. Не сме се отказали, напротив. Много ясно се вижда едните какво работят и другите какво искат. Ако станат и си кажат програмите и народа им хареса ще си ги избере. След няколко месеца има избори“, коментира Бойко Борисов темата за традиционните протести на недоволните от властта.

Премиерът съобщи, че е организирал среща между финансовия министър Кирил Ананиев и кметовете на малките населени места, защото имало някои кметове на по-големи общини, които не отпускали парите на по-малките.

„Ние им ги преведем, а те не им ги дават. Ако трябва и закона ще променим“, закани се Борисов.

Борисов иска и в селата да се избират кметове.

„Нека и в населените места в които има до 100 човека да си правят избори. Защо ние да им назначаваме кмета, като могат да си го избират“, изтъкна премиерът.

- реклама -